ΙΑΤΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σκαραμανγκά 4 - 49100 Κέρκυρα   Τηλ: 2661039615   Email: info@ixek.gr  
 
Ιατρικά Χρονικά

 

6/5/2017 ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΙΧΕΚ6/5/2017 ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΙΧΕΚ

ΙΑΤΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1897

Πλατεία Σκαραμαγκά 4, 49100 Κέρκυρα

Τηλ. 26610-39615 ,Fax 2661044580, e-mail:info@ixek.gr

_______________________________________________      

 

Πρόγραμμα ημερίδας αφιερωμένης στα

120 ΧΡΟΝΙΑ της ΙΧΕΚ

 

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017, Αίθουσα Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας (πλατεία Σκαραμαγκά)

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από τότε που τρεις φωτισμένοι Κερκυραίοι γιατροί, Ηλίας Πολίτης, Ευγένιος Πογιάγος και Πέτρος Ζώτος, ίδρυσαν την Ιατροχειρουργική Εταιρεία το 1897 και μετά από δύο χρόνια το 1899 το ‘Ιατρείο’ της Κέρκυρας, με μοναδικό στόχο όχι μόνο την προσφορά στην επιστήμη, αλλά και την έμπρακτη προσφορά στο συνάνθρωπο με την αφιλοκερδή παρουσία και τον εθελοντισμό. Και πράγματι το όνειρο τους για 120 χρόνια έγινε πράξη. Τούτος ο χώρος έγινε ο ναός της αγάπης. Υπηρετήθηκε η επιστήμη ως αγώνας για τον εφοδιασμό των γιατρών με γνώσεις, για να προσφέρουν άριστες υπηρεσίες στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Έγινε χώρος κοινωνικής προσφοράς με την ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας, επιδημιολογικές μελέτες, χώρος παροχής υπηρεσιών υγείας σε αδύνατες κοινωνικά ομάδες, αλλά και στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας. Καλλιέργησε το πνεύμα της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού και απετέλεσε το φάρο της κοινωνικής συνοχής, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να καλλιεργήσουν ό,τι ωραιότερο διαθέτει η ανθρώπινη ψυχή, τη συμπόνοια στον πόνο, την ανιδιοτελή συμπαράσταση, την αγάπη.

Το Δ. Σ. της ΙΧΕΚ αποφάσισε να γιορτάσει τα 120 χρόνια της παρουσίας της με επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο, ώστε να προωθεί την ιατρική επιστήμη και παράλληλα να καλλιεργηθεί αυτό το πνεύμα της προσωπικής προσφοράς και του εθελοντισμού στα δύσκολα χρόνια που περνάει ο τόπος μας.

Σήμερα είναι η πρώτη επιστημονική ημερίδα η οποία έχει μοριοδοτηθεί με 6 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

 Σας περιμένουμε όλους, ντόπιους και μη, να τιμήσετε με την παρουσία σας την προσπάθειά μας αυτή και οι εκτός Κερκύρας σύνεδροι να έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια όμορφη, ανθοστόλιστη Κέρκυρα.

                                      Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                               Η Πρόεδρος της ΙΧΕΚ

                                      Δρ. Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνή

                                                Παιδίατρος-Ιστορικός

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ Η εγγραφή είναι δωρεάν

Έγκριση ΕΟΦ:  Αρ. Πρωτ:6617/2017

Πιστοποίηση: Η Ημερίδα  αξιολογήθηκε  και  πιστοποιήθηκε  με 6  Μόρια (CME-CPD credits) Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης με βάση τα κριτήρια EACCME-UEMS.